PRESSE 25. maj 2018

Lysets Dag 2018

Kom og hør det sidste nye om lys

Kom til Lysets Dag den 12. september og få opdateret din viden om, hvad der rør sig på belysningsområdet lige nu. Dansk Center for Lys har inviteret en række eksperter fra ind- og udland, til at fortælle under titlen “Need to Know”. På konferencen kan du bl.a. høre om de nye tiltag i bygningsreglementet 2018 og om den nye Eu-ropæiske dagslysstandard. Der vil også være indlæg om flicker og blænding og brugen af ny LED-teknologi i f.eks. mediearkitektur. Inspirationen fortsætter i pauserne, hvor deltagerne kan gå på opdagelse i udstillingen.

Kom og mød:

Glenn Shrum, director lighting design, Parsons School of Design, New York
Glenn Shrum vil beskrive lysets unikke egenskaber ved at se på begrebet Lightness. Lysdsignere forsøger typisk at mestre lyset ved at skabe kontrol over de forhold, hvorunder lyset skal virke. Hvordan ville vores lysdesignpraksis ændre sig, hvis vi skiftede fokus fra det at kontrollere de enkelte bestand-dele i lysets uforudsigelighed til i stedet at beskæftige os med lysheden?

Harald Haas, Ph.D. professor, University of Edinburgh, Skotland
Harald Haas er bl.a. kendt for sin TED talk: “Wireless Data from Every Light Bulb”. Han var med til at intro-ducere LiFi i 2011 og vil fortælle om de fordele, der er ved LiFi, såsom større sikkerhed. Han vil også komme ind på de udfordringer, der er i forbindelse med at kommercialisere denne nye teknologi.

Robert Müller, Head of Lighting Design, Bartenbach, Østrig
Ny forskning om lysets ikke-visuelle effekter på mennesker tilfører et nyt lag til den måde, lysdesignere må tænke på.. Robert Müller vil fortælle om, hvordan Bartenbach arbejder med den nye viden. Han vil bl.a. vise eksempler fra projekter som: Psykiatrisygehus Slagelse, Helmut-G.-Walther Clinical Centre, Garmisch Parten-kirchen Medical Center og JTI Headquater i Geneve.

Jason Bruges, arkitekt og kunstner, London
Jason Bruges’ arbejde blander arkitektur med interaktionsdesign, og han bruger en højteknologisk blandet me-diepalette til at udforske forestillinger, tidsbaserede interventioner og dynamiske, rumlige oplevelser. I Danmark er Jason Bruges kendt for installationen ”Digital Ornithology” på Vadehavscentret ved Ribe.

Se det fulde program på www.lysetsdag.dk

Rammen om Lysets Dag er Marketenderiet i Valby. Den nyindrettede, historiske bygning var tidligere FLSmidts kantinebygning.

Lysets Dag indgår i år i 12 Days of Light. Se mere på: www.12daysoflight.com

PRAKTISK INFORMATION

Tidspunkt: onsdag den 12. september 2018, kl. 10.00 – 18.00

Sted: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 Valby

Arrangør: Lysets Dag arrangeres af Dansk Center for Lys, som arbejder for at udbrede kendskabet til godt og hensigtsmæssigt lys. Det er ellevte gang, at Lysets Dag afholdes.

Målgruppe: arkitekter, lysdesignere, ingeniører, elinstallatører, kommuner, producenter og alle andre med professionel interesse i lys

Yderligere oplysninger

Dansk Center for Lys, arkitekt m.a.a. Dorte Gram, Tlf.: 47 17 18 00 eller dg@centerforlys.dk.

Share This