Bliv European Lighting Expert

Få papir på dine kompetencer inden for lys og belysning – bliv certificeret European Lighting Expert. Toneangivende virksomheder i branchen, bl.a. både rådgivende virksomheder og belysningsvirksomheder, ønsker med dette at være med til sikre god kvalitet i projekteringen og implementeringen af såvel udendørs- som indendørs-belysningsinstallationer.

Dansk Center for Lys (DCL) er officiel dansk ansvarlig for ELE i Danmark. DCL og DCL’s medlemmer ønsker med dette tiltag, at lys og lysdesign bringes ind som en faglighed på lige fod med andre specialiserede fag i byggeprocessen.

Europaen Lighting Expert (ELE) er udviklet i samarbejde mellem belysningssammenslutningerne i Tyskland (Deutsche Lichttechnische Gesellschaft, LiTG), Holland (NederlandseStichting voor Verlichtingskunde, NSVV), Østrig (Lichttechnische Gesellschaft Österreichs, LTG) og Schweiz (Schweizer Licht Gesellschaft, SLG). ELE er en eksamineret fælleseuropæisk uddannelsesstandard inden for belysningsteknologi og planlægning. En bestået eksamen medfører retten til at registrere sig som “European Lighting Expert” (ELE).

International titel sikrer høj faglighed

ELE’er er kendetegnet ved omfattende viden, forståelse og evne til at anvende et bredt spektrum af kompetencer inden for lysteknologi og planlægning af belysningsanlæg på en overbevisende måde. Desuden forpligter ELE’er sig til at overholde en bestemt adfærdskodeks. Afhængigt af retning, er ELE’er enten specialiseret i indendørs- og/eller udendørsbelysning. Registreringen er gyldig i fem år og kan fornyes, hvis en tilstrækkelig faglig videreuddannelse kan påvises.

Nationale prøver

Medlemsforeninger af European Lighting Expert Association (ELEA) tilbyder nationale prøver, der følger en fælles standard, og som tester kandidaterne i henhold til definerede uddannelsesmål.

  • en skriftlig opgave (et projekt), som kandidaten forbereder
  • på eksamensdagen præsenterer kandidaten projektet for eksaminatorer
  • supplerende spørgsmål fra eksaminatorer indenfor de læringsmål, der ligger for ELE

Du kan tage eksamen uden forudgående kurser, hvis du har den fornødne viden og kompetencer, eller du kan forberede dig ved deltage i et eller flere af DCL’s kurser.

DCL er nationalt sekretariat for European Lighting Expert i Danmark. Vi står for afholdelse af eksaminer og udstedelse af certifikater i Danmark. Vi tilbyder også kurser, som forbereder dig til eksamen.

Læs mere om European Light Expert

Vil du vide mere om European Light Expert eller tilmelde dig, kan du downloade materiale her:

Target Groups
Uddannelsesmål
Eksamensbestemmelser og kvalitetsstyring
Code of Conduct for ELE
Registration
Re-registration

Find European Lighting Experts i Danmark

Share This