PRESSE 13. juni 2019

Lysets Dag 2019

Nordhavn: Lyset i den nye by

Kom til Lysets Dag den 23. september. Årets tema er: Lyset i den nye by og tager udgangspunkt i Københavns nye bydel: Nordhavn. Med konferencen ønsker Dansk Center for Lys at sætte fokus på forskellige aspekter omkring godt lys for mennesker, der hvor de færdes, bor og arbejder. På konferencen vil indlægsholdere fra ind- og udland fortælle om, hvordan belysningen kan være med til at skabe en velfungerende by, som inkluderer brugerne, og som gør det trygt og sikkert at færdes. Dagen byder også på debattle om hotte lysemner som f.eks.: Giver smarte muligheder bedre byrum? Efter det sidste indlæg er der en guidet tur til indre Nordhavn, som afsluttes på toppen af Portland Towers, hvorfra der er en storslået udsigt over byen.

Kom og mød blandt andre:

Aktørerne i Nordhavn
Rita Justesen, chef for planlægning og bæredygtighed i By & Havn, fortæller om de store byplanmæssige linjer i Nordhavn, mens Lars Jensen, arkitekt m.a.a. fra Sleth, dykker ned i belysningen af byrummene i Århusgadekvarteret. Claes Nilsson arkitekt m.a.a. fra Cobe, fortæller om belysningen i tegnestuens spændende lokaler på Sundmolen.

Camilla van Deurs, stadsarkitekt i København
Den nye stadsarkitekt vil fortælle om, hvordan det bløde nordiske lys, tusmørket og de lyse sommernætter er en del af Københavns identitet. Byens lys skal give plads til stjernernes skær, samtidig med at København skal være en by med gang i bylivet året rundt, også når mørket falder på. Ved at bruge de bedste teknologier kan det ske på en bæredygtig måde.

Florence Lam. lysdesigner, Arup
Florence Lam er leder af Arups lysdesignafdeling og vil fortælle om, hvordan belysningen kan skabe en inkluderende 24 timers by til gavn for både menensker og samfund. Hun viser eksempler fra en række af Arups projekter, som hun har genbesøgt efter, at de har været i brug i længere tid.

Derek Porter, IALD, MIES, Associate Professor, Parsons School of Design, New York
Derek Porter vil fortælle om Richard Kelly, som var en pioner i arkitektonisk lysdesign i professionens tilblivelsesår. Han forklarer Kellys historiske tilgang til belysning og udvider hans referencer med et forsøg på at nå frem til nye visioner inden for lysapplikationer, teknologi og kritisk tænkning.

Se det fulde program på www.lysetsdag.dk

PRAKTISK INFORMATION

Tidspunkt: mandag den 23. september 2019, kl. 9.00 – 20.30
Sted: Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København Ø
Arrangør: Lysets Dag arrangeres af Dansk Center for Lys, som arbejder for at udbrede kendskabet til godt og hensigtsmæssigt lys. Det er tolvte gang, at Lysets Dag afholdes.
Målgruppe: arkitekter, lysdesignere, ingeniører, elinstallatører, kommuner, producenter og alle andre med professionel interesse i lys

Share This