Spændende besøg i KCX Lysteknisk og velfærdsteknologisk laboratorium

Deltagerne på Østkredsens besøg i Kommunikationscentret, Region Hovedstadens laboratorium KCX i Ballerup den 25. januar fik et spændende indblik i, hvordan synskonsulenter i samarbejde med den enkelte borger kan afprøve belysning og smarthome-teknologi m.m., inden der investeres i en løsning til hjemmet.

I laboratoriet er der indrettet en række “prøverum” f.eks. en stue, et soveværelse og badeværelse, hvor teknikken kan prøves af. Her demonstrede Henrik Hamborg, innovationskonsulent og projektleder i KCX, forskellige smarthome-løsninger og fortalte om cases. Deruover har KCX også et lyslaboratorium, hvor synskonsulenter kan afprøve forskellige belysninger. Her fortalte Susanne Lundquist, synskonsulent i KCX om, hvordan hun bruger lyslaboratoriet i sit arbejde med borgere med funktionsnedsættelser, og viste forskellige lysscenarier. Rasmus Striberg fra Glamox fortalte desuden om den programmering, der ligger bag belysningen i laboraroriet.
Anne Jacobsen, synskonsulent og belysningsrådgiver i SUB (tidligere CSU Slagelse) gav en præsentation af SUBs arbejde med almen belysning og svagsyn og viste eksempler på løsninger hjemme hos borgere.

Herunder kan du se billeder fra arrangementet:

Demonstration af KCX Laboratorium. Foto: DCL
Indlæg om KCX. Foto: DCL
Indlæg om SUB. Foto: DCL
Networking i KCX. Foto: DCL.

Øverste række: T.v. Susanne Lundquist, KCX demonstrerede lyslaboratoriet. T.h. Henrik Hamborg, KCX og Rasmus Striberg, Glamox fortalte om smarthome og programmering.
Nederste række: T.v. Anne Jacobsen, SUB fortalte om belysning og svagsyn. T.h. Der var også tid til networking.

Fotos: DCL

Se program for arrangementet her

Share This