Lysets Dag 2022 Bæredygtigt lysdesign i en klimaudfordret fremtid

Mød indlægsholderne på Lysets Dag 2023

Her kan du læse om de indlægsholdere, som du kan møde på Lysets Dag. 

Henrik Clausen, hovedtaler på Lysets Dag 2023
Hovedtaler: Henrik Clausen
Vi er stolte over at kunne præsentere Henrik Clausen, Direktør for Fagerhult Lighting Academy og Part-time Lecturer, Aalborg Universitet som årets hovedtaler på Lysets Dag her i 75-året for stiftelsen af Lysteknisk Selskab/DCL. Henrik er en markant skikkelse på den internationale scene for lys og belysning. Drevet af et ønske om at tilføre værdi til menneskers tilværelse, arbejder Henrik utrætteligt på at formidle viden om lys. Henriks tilgang er at træde ned fra piedestalen og formidle i et sprog, der er enkelt og ligetil. At Henrik så også er i stand til at udøve denne formidling med et sjældent glimt i øjet, gør bare hans formidling så meget mere levende. Henriks solide baggrund, først med praktisk erfaring bl.a. som leder af Operation & Service Division hos Louis Poulsen, og i de senere år som Director, Fagerhult Lighting Academy og Head of Research hos Fagerhult AB gør, at vi kan læne os trygt tilbage. Vi har givet Henrik frie tøjler under overskriften ’Fra glødelampe til LED – den til tider bevidstløse jagt på energibesparelser, hvad har det alt sammen bragt os?’. Vi ser frem til et både lærerigt og meget underholdende indslag.
Joachim Stormly Hansen,, indlægsholder på Lysets Dag 2023
Alexander Rotsch, Arup
Alexander Rotsch is Associate Director, Europe Lighting Design Lead at Arup. He will report on the important significance of human-centric lighting and daylighting design. His approach: People, their needs and requirements should be the focus of the design. This ensures user acceptance and well-being and thus has a positive influence on human health – and daylight in particular is elementary in this respect. The expert explains how successful human-centric lighting design can look in practice, using outstanding projects such as the headquarters of the Korean cosmetics company Amorepacific in Seoul.
Joachim Stormly Hansen,, indlægsholder på Lysets Dag 2023
Joachim Stormly Hansen, Ocutune
Joachim Stormly Hansen er CDO og partner hos Ocutune og medlem af Scientific Advisory Board hos Good Light Group (NL). Han har en baggrund inden for lys og indeklima fra ingeniørfirmaer som Carl Bro og Arup i Amsterdam. Han har været tilknyttet forskningsafdelingen for oftamologi i København (DK) som forskningsassistent og ‘The Photon Project Field Study’ på Bornholm (DK) som chefundersøger sammen med University of Oxford (SCNi – Sleep & Circadian Neuroscience Institute). På Lysets Dag vil Joachim give os en update på, hvor vi står med “Integrative Lighting”. Hvad er det, og hvordan går vi fra teori til meningsfuld gennemførelse og praksis?
Lars Bertelsen, indlægsholder på Lysets Dag 2023

Lars Bertelsen, Bygherreforeningen
Lars Bertelsen er projektchef i Bygherreforeningen og arbejder med foreningens udviklingsprojekter. Igennem de seneste seks år har han bl.a. haft fokus på foreningens arbejde med velfærdsbyggeri, herunder modelprogrammer til daginstitutioner, skoler, plejeboliger og demensboliger. Lars har også haft ansvar for foreningens forskellige netværk på velfærdsområdet. De seneste år har indsatsen været fokuseret på skolebyggeri, hvor han har været med til at drive initiativet ”Byg til velfærd” og faciliteret forskellige workshopforløb for eksperter med fokus på skolebyggeri. Derudover arbejder Lars tæt på foreningens medlemsindsats og udvikling af kompetencer i bygherrerollen. Lars er uddannet cand.comm.

Christine Skovgaard Madsen, Joachim Stormly Hansen,, indlægsholder på Lysets Dag 2023

Christine Skovgaard Madsen, Bygherreforeningen
Christine Skovgaard Madsen er områdechef i Bygherreforeningen og er bl.a. ansvarlig for udviklingen af Bygherreforeningens arrangementer. Christine har stort fokus på foreningens arbejde med velfærdsbyggeri, og har ansvar for en række af foreningens forskellige netværk på velfærdsområdet blandt andet daginstitutioner, skoler og videregående uddannelser. De seneste år har indsatsen været fokuseret på skolebyggeri, hvor Christine har været med til at drive initiativet ”Byg til velfærd” og faciliteret forskellige workshopforløb for eksperter med fokus på skolebyggeri. Christine har tidligere været en del af Nohrcon. Her har hun udviklet konferencer om skoler, plejeboliger, hospitaler mv. gennem 10 år. Christine er uddannet cand.mag.

Laura Utke Graa Jørgensen, DTU Campus Service - Indlægsholder på Lysets Dag 2023

Laura Utke Graa Jørgensen, DTU Campus Service
Laura Utke Graae Jørgensen er arkitekt og projektleder i DTU’s Bygherreorganisation, Campus Service. Laura vil fortælle om transformation af auditoriebygning 116, der vandt den Danske Lyspris 2022. Laura arbejder med udvikling af studie-, lærings- og campusmiljø på DTU, hvor både kulturarv og innovation er omdrejningen i udvikling af fagligt inviterende universitetsmiljøer. Laura arbejder også med udvikling af retningslinjer for udendørsbelysning på campus, der balancerer, tryghed, bæredygtighed, biodiversitet og kulturarv.

Iben Winter Orton. Lightscapes

Iben Winther Orton, Lightscapes ApS
Iben Winther Orton er stifter af Ligthscapes ApS, som yder uvildig design og lyskunst til det offentlige og private. Iben er uddannet lysdesigner fra London, medlem i IALD og har arbejdet udelukkende med professionelt lysdesign og bygningsintegreret lyskunst siden 1997.  Iben vil fortælle om transformationen af DTU auditoriebygning 116, der vandt Den Danske Lyspris 2022. 

 

Anders Thorseth, DTU Electro - indlægsholder på Lysets Dag 2023

Anders Thorseth, DTU Electro
Anders Thorseth er fysiker og projektleder på DTU Electro, til daglig beskæftiger Anders sig med måling og optimering af lys og belysning. Anders arbejder for forbedring af internationale standarder for måling og karakterisering af lys. På Lysets Dag vil han fortælle om hvad der kan ske med armaturperformance, når der dæmpes. Det sker på baggrund af i et nyligt afsluttet ELFORSK-forskningsstudie.

Share This