Pressemeddelelser

Her kan du se og downloade aktuelle pressemeddelelser og billeder. Pressebilleder kan udelukkende anvendes i forbindelse med den tilhørende pressemeddelelse. Fotokredit skal anføres ved hvert enkelt billede. Fotokredit fremgår af pressemeddelelsen og af billedfilens navn. Billeder og grafisk materiale må ikke bruges kommercielt.
Er du i tvivl kan du kontakte Maiken Lindberg på ml@centerforlys.dk eller 32 23 26 51.

Nyt interessefællesskab for gade-, vej- og udendørsbelysning i Danmark

DCL er blevet kontaktet af aktører i branchen med ønske om at etablere et forum, hvor man kan drøfte forskellige emner af almen interesse for de forskellige interessenter, der er involveret i ”gadebelysningsbranchen”. DCL tilbyder, indenfor rammerne af DCL’s virke, at etablere et sådant forum. Vi ser det som et rigtig interessant initiativ, og vi vil kunne samle alle interessenter/spillere på et neutralt sted.
Læs mere

 ELE, European Lighting Expert, bliver nu en realitet i Danmark

Fremover vil aktører i Danmark, der arbejder med belysning, kunne få certifikat på deres kompetencer. Dansk Center for Lys’ (DCL) aftale med ELE-Association (ELEA) om, at DCL bliver national kontor for ELE i Danmark, er nu er faldet endelig på plads. Hermed vil udbydere, arbejdsgivere og myndigheder få et nyt værktøj i forbindelse med udbud til at sikre, at de bydende har de nødvendige kompetencer indenfor belysning.
Læs mere

​Dansk Center for Lys (dcl) bliver dansk repræsentant for ELE – European Lighting Expert

Med en eksamen fra det fælleseuropæiske uddannelseskoncept kan man registrere sig som “European Lighting Expert”.
Dansk Center for Lys arbejder på at kunne tilbyde uddannelse, der kan danne grundlag for eksamination i ELE.

Læs mere

Tivoli Hjørnet vinder Den Danske Lyspris 2019

Belysningen i Tivolis nye og markante tilbygning, Tivoli Hjørnet, er exceptionel og på alle punkter på et højt fagligt niveau. Det store og mangefacetterede lysprojekt kåres derfor som vinder af Den Danske Lyspris 2019.

Læs mere

Fire inspirerende projekter er nomineret

Mennesket, oplevelsen og stemningen er centrale elementer i alle projekter, der er nomineret til Den Danske Lyspris. DCL har modtaget 16 indstillinger til prisen. Prisen overrækkes i primo 2020.

Læs mere

Fra venstre til højre: Fra venstre til højre: arkitekt m.a.a., David Thulstrup, lysdesigner Sarah Fredelund, Studio David Thulstrup,  Michael Anker, direktør Anker og Co., Georgina Prittie, arkitekt m.a.a., Studio David Thulstrup. Foto: Camilla Stephan.

Noma 2.0 vinder Den Danske Lyspris 2018

Madanmelderne sprænger karakterskalaen i deres bedømmelser af Nomas nye restaurant på Refshaleøen i København. Og nu har Noma vundet Den Danske Lyspris 2018 for sin helt særlige belysning, der er fuld af nordisk stemning og hjemlighed

Læs mere

Vadehavscentret vinder den Nordiske Lyspris 2018

Vadehavscentret i Vester Vedsted, modtog den 12. september Nordisk Lyspris 2018. Prisen blev overrakt ved en prisceremoni i Helsinki i Finland. Det er femte gang ud af ti, at prisen bliver givet til et dansk projekt.

Læs mere

Opgør med optimistiske lysberegninger

Ny vejledning rydder op i branchen. Medlemmerne af Dansk Center for Lys er enige: Alt for mange tilbud på belysningsløsninger er for optimistiske med hensyn til lysløsningernes holdbarhed. Det går ud over lyskvaliteten og dermed arbejdsmiljøet i hele landet.

Læs mere

Opgør med optimistiske lysberegninger

Ny vejledning rydder op i branchen. Medlemmerne af Dansk Center for Lys er enige: Alt for mange tilbud på belysningsløsninger er for optimistiske med hensyn til lysløsningernes holdbarhed. Det går ud over lyskvaliteten og dermed arbejdsmiljøet i hele landet.

Læs mere

Share This