DTU Auditoriebygning 116 vinder Den Danske Lyspris 2022

DTU Auditoriebygning 116. Foto: Lightscapes

T.v.: DTU Auditoriebygning 116. Foto: Laura Stamer. T.h.:  Teamet bag projektet modtog prisen. På billedet ses Ina Borup Nørløv og Laura Utke Graae Jørgensen, Campus Service DTU, Iben Winther Orton, Lightscapes samt Peter Villaume, Rørbæk og Møller Arkitekter A/S. Foto: Camilla Stephan.

Teamet bag DTU auditoriebygning 116 modtog den 23. marts Den Danske Lyspris. Juryen udtaler om projektet: Lysdesignet i DTU Auditoriebygning 116 er smukt og poetisk. I det omfattende projekt er der arbejdet forbilledligt med såvel dagslys som kunstlys. Projektet udgør et pragteksempel på et godt samarbejde mellem alle projektets parter og demonstrerer, hvordan lyset kan spille en afgørende rolle ved transformering af eksisterende bygninger.

DTU Auditoriebygning 116, tegnet af tegnet af Eva og Nils Koppel, har fået nyt liv efter en større transformation, hvor bygningens arkitektur er bevaret, men gjort mere imødekommende med aktive studiemiljøer i det, der tidligere var foyer- og gangarealer. Lysprojektet omfatter mange forskellige elementer, der spænder over dagslysafskærmninger med farvede tekstiler, specialdesignede belysningsløsninger og videokunst til en overordnet belysningsstrategi for DTU. Overalt i bygningen er belysningsniveauet tydeligt afstemt med omgivelserne, og der er bevidst arbejdet med at udnytte rummets flader for at skabe et behageligt miljø.

Juryens motivering i sin fulde længe kan ses her.

Prisen blev uddelt ved et velbesøgt arrangement den 23. marts på Aalborg Universitet København.

Fire projekter var nomineret til prisen, de øvrige projekter er: Amagerværket Blok 4, Himmelhaven – Ordrupgaard og Indgang til Bispebjerg Kirkegård fra Skoleholdervej. Læs mere om de nominerede projekter her.

 

Sponsorer af Den Danske Lyspris 2022:
Hovedsponsorer:

Sølvsponsorer: 
Sponsor af studerende:

 

 

 

Bygherre: Campus Service – DTU
Arkitekt: Rørbæk & Møller Arkitekter
Dags- & kunstlysdesign: Lightscapes, Iben Winther Orton
Soltekstiler i foyer samt integreret lyskunst og scenetæppe i aud81: Lightscapes og billedkunstner Malene Bach Studio
Farvesætning: Malene Bach Studio
Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører
Hovedentreprenør: JAKON
Rådgivere på indretning og brugerproces: CCO og Mtre
Belysningsleverandører: EDEN, iBond, iGuzzini, Erco, La lampa gras og genbrugsarmaturer

Share This