Derfor er vi firmamedlem

ELCON, med ca. 1.200 ansatte, har som den første elinstallatørvirksomhed i Danmark tegnet firmamedlemskab i DCL. Projektchef Henrik Norre Johansen fortæller hvorfor.

ELCON er én af Danmarks helt store aktører, når det kommer til elinstallationsarbejde. Virksomheden er landsdækkende og har lokale afdelinger over hele landet. En stor del af ELCONs medarbejdere arbejdet med installation af belysning, både i nybyg og renovering. ELCON har netop besluttet i april 2022 at melde sig ind i DCL som firmamedlem. ELCON bliver dermed den første elinstallatørvirksomhed, der har valgt denne tilknytning til DCL.

Man kan godt spørge sig selv om, hvorfor det først er nu, at DCL får deres første firmamedlem med disse aktiviteter. Belysning spiller en stor og vigtig rolle i alle byggerier; så hvorfor er der ikke flere elinstallationsvirksomheder, der ser en værdi i DCL’s netværk? Vi har talt med Projektchef Henrik Norre Johansen fra ELCON:

Jeg ser DCL som et godt sted at netværke. Belysning er jo spændende, og vi kan gøre så mange ting med LED-belysning nu. Men projekterne er meget ofte styret af kræfter (læs: penge), hvor der ikke bliver plads til meget ’spræl’. Det bliver ensartede løsninger med konverteringer og uden den store variation eller for den sags skyld inspiration. Det er synd, for vi kan så meget mere nu. Jeg håber at få ny inspiration i DCL’s netværk. Jeg tror, at vi med mere viden om lys og dets virkemidler vil kunne føre en mere kvalificeret dialog med rådgivere og bygherrer, således vi bedre kan formidle de meget vigtige egenskaber god og rigtig belysning har. Vi kan ændre på lyset, det er det, man umiddelbart kan se. Vi vil gerne blive mere indsatte i de mange nye tiltag, som de nye regler ved den nye revision af standarden DS/EN 12464-1:2021 bringer. De gængse udbudsformer har resulteret i projekter, hvor det stort set kun er prisen, der har haft betydning for valget af belysning. Men som jeg forstår det, så går den ikke længere. Der er nye øgede krav til belysningsstyrker på lofter, vægge og cylindrisk belysning, som gør, at vi skal i meget tættere dialog med de brugere, der en dag skal bruge de lokaler, vi sætter belysning op i. ELCON vil gerne kunne spille en professionel rolle her, så vi kan tale med om lysets sundhedsmæssige betydning, om hvilken indflydelse bedre belysning har på den score, man kan få i DGNB eller andre bygningscertificeringsordninger og lignende. Vi håber og tror, at DCL’s netværk og aktiviteter kan være et af værktøjerne til at samle disse kompetencer op.

Er du blevet inspireret, og vil du høre mere om DCL’s forskellige former for medlemskab, så se mere her

Foto øverst på siden: ELCON.

 

“Jeg håber at få ny inspiration i DCL’s netværk. Jeg tror, at vi med mere viden om lys og dets virkemidler vil kunne føre en mere kvalificeret dialog med rådgivere og bygherrer, således vi bedre kan formidle de meget vigtige egenskaber, god og rigtig belysning har.”

 

Share This