Fagerhult har rødder i de mørke skovområder i Sverige, og derfor har betydningen af lys altid været særligt afgørende for virksomheden.

Om Fagerhult
Fagerhult er en stor international belysningsvirksomhed, der har sin oprindelse i 1945. Virksomhedens grundlægger Bertil Svensson havde et ønske om at forbedre hverdagen for almindelige mennesker, og hans tidlige vision lød på at have det rette lys det rette sted.

Siden 1945 er Fagerhult gået fra at være en forholdsvis lille virksomhed, der primært leverede løsninger til plejehjem, til nu at være en stor virksomhed, der opererer i adskillige lande. Fagerhult udvikler, producerer og leverer belysningsløsninger til både indendørs- og udendørsarealer samt butiksområder. Fagerhults primære opgave er at skabe visuelle komfortable belysningsløsninger med det rette lys på det rette sted, og virksomhedens mission lyder i dag som følgende:

 

“Sammen innoverer vi for at levere professionelle belysningsløsninger,
der er cirkulære, klimapositive og bidrager til bedre liv.”

 

Fokus på bæredygtighed og kvalitet
Fagerhult har et brændende ønske om at være firstmovers inden for klimaområdet og har derfor stor fokus på bæredygtig produktion. Ifølge Sebastian van Wonterghem, sales development manager hos Fagerhult i Danmark, har Fagerhult opstillet nogle meget ambitiøse bæredygtighedsmål, som de arbejder hårdt for: “For nyligt lancerede vi et armatur, hvor man har skiftet armaturhuset ud fra klassisk aluminium, til solid board, som er en type naturfiber, der er meget mere genanvendeligt, end aluminium er.” Armaturet går under navnet Multilume Re:Think. Det har taget to år at udvikle armaturet, og Fagerhult er de første på markedet til at udvikle og producere et produkt af denne type, hvilket ifølge Sebastian van Wonterghem gør dem til en unik spiller på markedet. Ved at skifte armaturhuset ud fra klassisk aluminium til naturfiber – også kaldet solid board – har man reduceret armaturets vægt med 32 %, hvilket gør både transporten og installationen af armaturet lettere. Armaturhuset indeholder ingen plastdele, og over 90% af armaturet kan genanvendes til nyt materiale, hvor det resterende kan omdannes til energi – herunder f.eks. fjernvarme til husholdninger. Fagerhult har et mål om at have en energipositiv produktion, hvilket betyder, at de gerne vil producere mere vedvarende elektricitet, end de forbruger. Dette vil de blandt andet opnå ved at investere i solenergi, og hertil er der blevet installeret solceller på Fagerhults fabrikstag i Habo.

Fagerhult Group
Fagerhult er en del af koncernen Fagerhult Group. Fagerhult Group beskæftiger 4200 medarbejdere i 28 lande og består af 14 brands – herunder Fagerhult, Ateljé Lyktan, Whitecroft Lighting, Eagle Lighting, LTS, Designplan Lighting, I-Valo, Arlight, LED Linear, WE-EF, Veko Lightsystems, iGuzinni, Organic Response og Seneco. Alle brands arbejder ud fra samme overbevisning – nemlig at bedre lys fører til bedre liv. Derudover producerer de alle professionelle belysningsløsninger af høj kvalitet, og sammen dækker de næsten alle professionelle belysningsanlæg. For at skabe en god synergi mellem de forskellige brands, er de blevet inddelt i forskellige forretningsområder. På den måde udnyttes de forskellige brands kompetencer på bedste vis.

En branche med en fællesnævner
Ifølge Sebastian van Wonterghem er DCL med til at skabe en fællesnævner for hele belysningsbranchen, hvilket han anser som værende en vigtig opgave, og derfor er Fagerhult støttemedlem i Dansk Center for Lys: ”Vi siger jo alle, hvad vi mener, der er det rigtige. Hertil skal DCL gerne prøve at binde det hele sammen og være med til at dokumentere dette, så vi kan blive enige om en fællesnævner, hvilket skaber en rød tråd igennem hele belysningsbranchen, så alle fortæller det samme og det rigtige.”

Portræt af et støttemedlem
Vi lancerer nu en serie med portrætter af DCL’s støttemedlemmer.
Portrætterne offentliggøres
løbende her på hjemmesiden.

Kontakt DCL

Tlf. 47 17 18 00
information@centerforlys.dk

 

Share This