Persondatapolitik

Opdateret September 2018

1.   Dataansvarlig

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:
Dansk Center for Lys
Engholmvej 19
3660 Stenløse
CVR-nr. 10276012
Telefon: 47171800
E-mail: information@centerforlys.dk

2.   Generelt

  • Denne politik om behandling af personoplysninger (“Persondatapolitik”) beskriver, hvordan Dansk Center for Lys (“DCL”, “os”, “vores”, “vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig, når du kommunikerer med os, bestiller ydelser hos os eller benytter vores hjemmeside, (“hjemmesiden”).
  • De fleste af vores ydelser er rettet mod ansatte i organisationer, og de oplysninger vi behandler, er derfor primært om den organisation, du repræsenterer.
  • Hvis du kontakter os som privatperson, vil der ske en behandling af dine oplysninger i henhold til denne politik.
  • Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via hjemmesiden eller andre kilder.
  • DCL er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til DCL kan ske via kontaktoplysningerne anført under punkt 6.

3.   Hvilke personoplysninger indsamler vi og med hvilket formål


Når
du besøger hjemmesiden:

  • Vi kan automatisk indsamle oplysninger om dig og din brug af hjemmesiden, når du besøger hjemmesiden. Dette er f.eks. oplysninger om din IP-adresse, hvilken type browser du bruger, hvilke sider du besøger, hvilke links du aktiverer og generelt hvordan du bevæger dig rundt på hjemmesiden og hvordan du bruger den.
  • Persondata og cookies på centerforlys.dk: Siden kan bruge cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Brugerens egen browser placerer disse på Brugerens enhed. Dette gøres, så vi nogle gange kan indsamle upersonlig information om brugeren til statiske formål. Brugere kan selv vælge at indstille deres webbrowser til at nægte cookies, samt til at oplyse dem, når cookies bliver sendt til os eller andre sider.
  • Teknisk nødvendige cookies: Dansk Center for Lys bruger cookies, som vi anvender til at genkende dig, når du besøger vores hjemmeside. Derudover bruger vi et cookie-script til at se, om du er blevet informeret omkring hjemmesidens brug af cookies. Dette gør vi for, at du undgår at skulle godkende vores brug af cookies hver gang, du besøger vores hjemmeside.
  • Markedsførings- og otimeringscookies: Vi anvender disse cookies for at få en optimal drift af vores hjemmeside. Dette gælder blandt andet Google Analytics, som vi bruger til at analysere, hvordan du anvender vores hjemmeside. De indsamlede oplysninger bliver sendt og gemt på Googles servere i 26 måneder.
  • Vi benytter et plugin på hjemmesiden, så kan du kan dele sidens indhold på sociale netværk. Når du deler, vil plugin’et sætte cookies, som samler information om, hvilke sider du deler, og på hvilke sociale netværk du deler det på.
  • Indlejret indhold: Artikler på denne hjemmeside kan indeholde indlejret indhold (såsom videoer og billeder, osv.). Indlejret indhold fra andre hjemmesider opfører sig på samme måde, som hvis den besøgende har besøgt den anden hjemmeside. Disse hjemmesider kan indsamle data om dig, bruge cookies, indlejre yderligere tredjepartssporing og overvåge din interaktion med det integrerede indhold. Herunder spore din interaktion med det indlejrede indhold, hvis du har en konto og er logget ind på den pågældende hjemmeside (eksempelvis YouTube, hvis du er logget ind med din Google konto).
  • Sådan sletter du cookies: Du kan til enhver tid selv slette de cookies, du har liggende på din computer.
  • Tredjeparts-hjemmesider: På vores hjemmeside vil brugeren eventuelt kunne finde nyheder og links til andet indhold, der videresender dem til hjemmesider og services fra vores samarbejdspartnere, leverandører, sponsorer, licensgivere og andre. DCL er ikke ansvarlige for den praksis, som anvendes på disse hjemmesider. De have deres egen persondataspolitikker og kundeplejepolitikker. Browsing og anden interaktion på disse websites, inklusive dem, der linkes til på DCL’s hjemmeside, udføres derfor på baggrund af hver hjemmesides egne vilkår og politikker.
  • Formålet er (at forfølge vores legitime interesser i) at optimere og personliggøre brugeroplevelsen og hjemmesidens funktioner samt at kunne registrere hvor lang tid besøgende er på hjemmesiden, og for at kunne vise relevant information. Vi kan bruge information grupper af brugere for at få forståelse for, hvordan brugerne generelt benytter hjemmesiden.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve

Vi indsamler oplysninger om dit navn og din e-mailadresse.

  • Formålet er at kunne sende nyhedsbreve til dig.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du melder dig ind i DCL som medlem eller tegner abonnement på magasinet LYS

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din adresse, din e-mailadresse, telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om hvilke ydelser, du bestiller, leveringstidspunkt og -måde, branche, dit samtykke samt dine interesser og præferencer, hvis du selv vælger at oplyse det.
  • Formålet med denne behandling er, at vi kan levere tilbudte eller aftalte ydelser, at forfølge vores legitime interesser i at sende dig information og markedsføring og for i øvrigt at opfylde den aftale vi har indgået med dig/den organisation du repræsenterer, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at reklamere.
  • Købshistorikken opbevares i det omfang, at det er nødvendigt for at vi kan overholde en retslig forpligtelse f.eks. i henhold til bogføringsloven.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er at kunne opfylde aftalen og levere de ydelser, der er bestilt, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b eller artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du bestiller en ydelse hos os eller modtager et tilbud fra os: 

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din adresse, din e-mailadresse, telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om hvilke ydelser, du bestiller, leveringstidspunkt og -måde.
  • Formålet med denne behandling er, at vi kan levere tilbudte eller aftalte ydelser, og for i øvrigt at opfylde den aftale vi har indgået med dig/den organisation du repræsenterer, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at reklamere.
  • Købshistorikken opbevares i det omfang, at det er nødvendigt for at vi kan overholde en retslig forpligtelse f.eks. i henhold til bogføringsloven.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er at kunne opfylde aftalen og levere de ydelser, der er bestilt, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b eller artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du tilmelder dig et kursus eller et arrangement hos os: 

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din adresse, din e-mailadresse, telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om hvilke ydelser, du bestiller, leveringstidspunkt og -måde, branche, dit samtykke samt dine interesser og præferencer, hvis du selv vælger at oplyse det. Formålet med denne behandling er, at vi kan forestå kurset eller arrangementet, som du har tilmeldt dig. Meddelelse af dine personoplysninger er en forudsætning for din tilmelding og efterfølgende administration af din deltagelse.
  • Dit navn og navnet på din organisation kan blive delt med de øvrige deltagere samt eventuelle medarrangører.
  • Købshistorikken opbevares i det omfang, at det er nødvendigt for at vi kan overholde en retslig forpligtelse f.eks. i henhold til bogføringsloven.
  • Når du tilmelder dig, er indgåelsen af kontrakten om kurset det juridiske grundlag for behandlingen af dine personoplysninger
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).
  • Situationsbilleder fra arrangementer og lign. kan blive brugt til markedsføringsformål. Ved portrætter eller portrætlignende foto indhenter vi din tilladelse, som du altid kan fortryde.


Når du søger en stilling:

  • Når du sender en ansøgning til os, opbevarer vi indholdet – uanset om det er elektronisk eller trykt – så længe ansættelsesforløbet ikke er afsluttet. Senest 2 måneder herefter slettes/kasseres din ansøgning, med mindre du har opnået ansættelse, og der sker derefter ingen behandling af dine personoplysninger.
  • Uopfordrede ansøgninger slettes på dit forlangende.


Når du har spørgsmål eller kommunikerer med os i øvrigt: 

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din e-mail, dit telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer og dit spørgsmål.
  • Formålet med behandlingen er at svare på spørgsmål eller kunne kommunikere med dig i øvrigt for at yde dig den service, du ønsker.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du er kontaktperson for en organisation, der er kunde hos os:

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din e-mail, dit telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer, samt andre oplysninger, som du selv vælger at give os, bortset fra eventuelle følsomme oplysninger.
  • Formålet med behandlingen er at kunne kommunikere med dig, herunder på mail og telefon, og yde dig og den organisation, du repræsenterer, den bedst mulige service, herunder at tage hensyn til særlige ønsker og behov, samt give os forudsætningerne for at kunne tilbyde den organisation, du repræsenterer relevant information
  • Vi benytter endvidere disse oplysninger til at kontakte dig, eller den organisation, du repræsenterer, om din tilfredshed med vores ydelser og/eller til at sende dig information om samme eller tilsvarende ydelser, som vi vurderer, kan have din eller din organisations interesse.
  • Købshistorikken opbevares i det omfang, at det er nødvendigt for at vi kan overholde en retslig forpligtelse f.eks. i henhold til bogføringsloven.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen).


Når du repræsenterer en leverandør:

  • Vi indsamler oplysninger om dit navn, din e-mail, dit telefonnummer, hvilken organisation du repræsenterer, samt andre oplysninger, som du selv vælger at give os, bortset fra eventuelle følsomme oplysninger.
  • Formålet med behandlingen er at kunne kommunikere med dig, herunder på mail og telefon i tilknytning til opgaver, som du, eller den organisation, du repræsenterer, udfører for os som leverandør.
  • Handelshistorikken opbevares i det omfang, at det er nødvendigt for at vi kan overholde en retslig forpligtelse f.eks. i henhold til bogføringsloven.
  • Retsgrundlaget for behandlingen er Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen)

4.   Modtagere af personoplysninger, herunder tredjelands-overførsler

Vi deler udelukkende dine personoplysninger med tredjeparter, når vi er forpligtet hertil i henhold til lov eller for at levere foreningsrelaterede ydelser.

Overladelse til databehandlere. Dine oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Disse organisationer er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som DCL er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indsamlet sikkerhedsoplysninger hos og har indgået skriftlige databehandleraftaler med databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

I det omfang, vi foretager behandling af personoplysninger udenfor EU/EØS, sker behandlingen i henhold de af EU-kommissionen vedtagne standardkontraktbestemmelser.

Medarbejdere hos Dansk Center for Lys, der har adgang til personfølsomme data, er instrueret og er underlagt en sikkerhedspolitik.

5.   Hvornår vi sletter dine personoplysninger

  • Oplysninger indsamlet om din brug af hjemmesiden, jf. pkt. 2.1, slettes senest, når du ikke har besøgt hjemmesiden i mere end 24 måneder.
  • Oplysninger indsamlet i forbindelse med din kommunikation med os, dine forespørgsler og anmodning om information slettes, når de ikke længere er nødvendige for den pågældende behandling.
  • Oplysninger indsamlet, jf. pkt. 2.3., vil som udgangspunkt blive slettet 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvor aftalen herom er indgået. Oplysningerne vil dog blive gemt i længere tid, i) hvis vi har en legitim interesse i at opbevare oplysningerne i en længere periode, ii) hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller iii) eller hvis opbevaringen er nødvendig for, at vi opfylder lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår, for at opfylde bogføringslovens krav.
  • Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til nyhedsbrevet slettes, når dit samtykke til nyhedsbrevet trækkes tilbage.

6.   Dine rettigheder

Med henblik på at skabe åbenhed om behandlingen af dine oplysninger, oplyser vi dig i dette afsnit om dine rettigheder.

Indsigtsretten

  • Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger, vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der eventuelt måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
  • Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til information@centerforlys.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

Retten til berigtigelse

  • Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

Retten til sletning

  • I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, f.eks. hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, f.eks. for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring  

  • Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, f.eks. hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.

Retten til indsigelse

  • Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger med henblik på direkte markedsføring, herunder den behandling der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.
  • Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser.

Retten til at tilbagekalde samtykke

  • Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev.

Retten til at klage

  • Du kan klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

7.   Kontaktoplysninger

Hvis du har nogle spørgsmål eller bemærkninger til denne persondatapolitik, eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte os via information@centerforlys.dk.

8.   Ændringer i persondatapolitikken

Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil den nye version af Persondatapolitikken være tilgængelig på hjemmesiden.

Share This