Lys påvirker mennesker på godt og ondt. Lys har en direkte indvirkning på menneskers helbred, velvære og effektivitet, og derfor er det ekstremt vigtigt at forstå vigtigheden af god belysning. Lysbranchen er i konstant udvikling, og i takt med at forskningsprojekter øger vores viden og kendskab til lys’ indvirkning på os mennesker ændres vores krav til vores belysning. En af de lysproducenter, der har sat fokus på den gode belysning, er firmaet Focus Lighting.

Om Focus Lighting
Focus Lighting er en dansk virksomhed, der siden 1975 har produceret og leveret armaturer til offentligt og privat byggeri. I samarbejde med diverse arkitekter og designere udvikler virksomheden deres egne designs, hvorefter de ligeledes selv monterer de færdige designs på fabrikken i Kokkedal.

Focus Lighting leverer primært armaturer til det danske marked, men de eksporterer også til øvrige europæiske lande. Virksomhedens fokus er primært på udviklingen og salget af udendørsarmaturer, men også på indendørsområdet tilbydes enkle designs til institutioner og domiciler.

Design er det bærende element
Ifølge Peter Olivarius, administrerende direktør i Focus Lighting, er lys mange ting – og der findes både ‘det gode’ og ‘det dårlige lys’. Hvor mange andre lysproducenter fokuserer på effektiviteten af lyset, mener han, at Focus Lighting udmærker sig i forhold til sine konkurrenter ved at fokusere på design, æstetik og kvalitet. Design har gennem hele virksomhedens levetid været et bærende og gennemgående element, hvilket også fungerer som omdrejningspunktet for virksomhedens vision.

Målet er nemlig at producere lamper og armaturer, der ser godt ud – både med lyset tændt og med lyset slukket. Focus Lighting gør dermed en ære ud af, at der er tænkt over og kælet for de æstetiske detaljer.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet
Et andet nøgleord i virksomheden, er ordet kvalitet. Focus Lighting optimerer konstant deres produkter, således produkternes levetid forlænges. Dette opnås blandt andet ved ikke at gå på kompromis med armaturernes opbygning. Alle Focus Lightings armaturer er modulopbyggede, hvilket medfører, at de er servicerbare. Denne form for opbygning af armaturer vidner, ifølge Peter Olivarius, om en høj kvalitet i selve designet, da muligheden for at opgradere og servicere eksisterende armaturer er et gennemtænkt bæredygtigt alternativ.

Det gode formål
Focus Lighting brænder for det gode lys’ sag, hvilket er en af grundene til, at de, ved at være støttemedlem i Dansk Center for Lys, støtter op om DCLs arbejde. Focus Lightings vision taler lige ind i DCLs vision om ‘rigtig belysning til alle’. Peter Olivarius beskriver DCL som værende ‘lysets vogter’, idet DCL er en forening og dermed ikke er farvet af at fungere som en producent på markedet. Han beskriver, at det er vigtigt, at der i Danmark eksisterer en forening som DCL, da de helt oplagt kan tale det gode lys’ sag og dermed øge fokus på lysdesign i dets reneste form.

Portræt af et støttemedlem
Vi lancerer nu en serie med portrætter af DCL’s støttemedlemmer.
Portrætterne offentliggøres
løbende her på hjemmesiden.

Kontakt DCL

Tlf. 47 17 18 00
information@centerforlys.dk

 

Share This