Lyd- og lysværker skabt til Augustenborg Slot

Til Augustenborg Slot har Bygningsstyrelsen bestilt fire værker af lydkunstneren Lars Lundehave Hansen. De fire værker rummer dog også alle et element af lys om end på stilfærdig måde.

Spor i passagerne ved Blågårds Plads

Et nyt lyskunstværk bryder med mørket og utrygheden i to passager ved Blågårds Plads og bringer med lyset noget smukt og inspirerende til området.

Et magisk slot i Vejle Fjord

Fjordenhus i Vejle Fjord er et enestående værk af Olafur Eliasson og arkitekterne i hans studio. For lysfolk er den spektakulære bygning og de mange kunstværker et overflødighedshorn i forståelsen af lys, skygge og perception.

Nye rammer styrker samarbejdet

Sweco og Årstidernes Arkitekter er flyttet sammen i et nyt domicil i Ørestad med fleksible arbejdspladser. Mødet mellem ingeniører og arkitekter ses tydeligt i indretningen, hvor fine designerlamper bryder monotinen.

Blue Light Hazard

Flere medier forveksler begreberne. Blue Light Hazard omhandler de skader, som nethinden kan få ved en overbelastning med blåt lys, men slet ikke lysets effekter på hormonsystemet. CIE har 23. april 2019 udgivet en udtalelse, der eliminerer misforståelserne.