Energieffektivitet
Kommende resultater fra et igangværende ELFORSK-projekt, rettet mod byggeriets beslutningstagere og udførende, skal foreslå el-besparende lysanlæg , der passer i kontorer og klasse …
Ved udgangen af 2019 vil al vejelysning i Thisted Komune være udskiftet til LED. Denne artiketl fortæller om kommunens erfaringer og om fordele og ulemper ved at fremryke investeri …
Det karakteristiske 80’er byggeri er renoveret, og den gamle belysning er udskiftet til ny og energivenlig LED-belysning
Innovationsprojektet Lys på Aarhus blev søsat i 2016, med en samlet økonomisk ramme på 12,5 millioner kroner, finansieret af de projekterede besparelser fra energirenoveringen af v …
Angivelser af levetider på LED-armaturer skævvrider konkurrencen i branchen
Projektet “Energioptimering gennem adaptivt lysstyring” har netop vundet Elforsk-prisen 2018 som det bedste forskningsprojekt. Projektet viser, at kombinationen af LED-lys og kunst …
Det bliver sværere og sværere at hale højere effektivitet ud af LED-armaturerne, og derfor ser producenterne nu mod differentieringsmuligheder inden for lyskomfort og andre brugerf …
Det er svært at spå om fremtidens lyskilde, men en ting er sikkert. Forskere på DTU er i fuld gang med at undersøge muligheden for, at lyset fra alger på sigt kan anvendes i innova …
København har udskiftet knap 19.000 af byens 45.000 gadelamper til LED. Belysningskvaliteten fokuserer på bløde trafikanter, energiforbruget er halveret og driftssikkerheden øget. …
To nye EU forordninger er trådt i kraft. Den ene omhandler EU’s krav til miljørigtigt design af lyskilder og styreanordninger, og den anden omhandler energimærkning af lyskilder. B …
Lysets Dag 2020 blev meget anderledes. Men den blev god. Vi vil gerne sende en stor tak til GATE 21, der under initiativet SCCD – Smart City Cluster Denmark, har været medarrangør …
Både funktionalitet og arkitekturhistorie går op i en højere enhed, når specialdesignede armaturer ved mørkets frembrud skaber historisk vingesus på det mere end 700 år gamle torv …
Mange kommuner tøver med at implementere lysstyring. Men lysstyring er meget mere end bare styring. Teknologien har åbenlyse fordele i form af reduceret CO2-forbrug og besparelser …
Mange folkeskoler står overfor bæredygtige opgraderinger af deres kunstlys. Det indebærer implementering af LED-belysninger med andre og nye lyskvaliteter og styringsmuligheder end …
Bygningsstyrelsen har samlet flere af de offentlige styrelser i et fælles hus. Formålet med Styrelsernes Hus er at give styrelserne bedre mulighed for at arbejde tæt sammen og samt …
Albertslund moderniserer i disse år vejbelysningen i kommunens boligområder. Belysningen er fra 1960’erne og så udtjent, at alt skal udskiftes. Kommunen har derfor valgt at have bo …
Teknik og Miljø i Aarhus kunne i januar kigge tilbage på fem års aktivitet med innovationsprojektet Lys På Aarhus. Projektet har haft stor succes med at omdanne byrum og vejstrækni …
Behovet for energieffektive lysarmaturer er vigtigere end nogensinde før. Ikke kun af hensyn til miljøet, men også i forhold til økonomi. Priserne på blandt andet energi og råvarer …
Lysdesign spiller en væsentlig rolle i Henning Larsens bestræbelser på at reducere ressourceforbruget og bidrage til større trivsel.
Trods information både skriftligt og på film direkte til brugerne viser nyligt afsluttet ELFORSK-projekt en tendens til, at vi som brugere ikke prioriterer eller har tid til at søg …